Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

KATSELMUS 2018

toukokuu 5 - toukokuu 6

Lämpimästi tervetuloa Asikkalaan, upeiden koirien Katselmukseen!

Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran 35. Katselmus kokoaa jälleen monimuotoisen porukan hännänheiluttajia hauskaan viikonloppuun, tällä kertaa Koulutuskeskus Salpaukseen, Asikkalaan. Tuo koirasi näytille, tule ihastelemaan koirien kirjoa tai osallistu vaikkapa Kaunein häntä -kisaan — Katselmus on ainutlaatuinen tapahtuma ja paimensukuisväen vuoden kohokohta!

Katselmus ei ole virallinen näyttely. Katselmuksen tarkoitus on saada käsitys tämänhetkisestä paimensukuisen lapinkoiran kannasta. Jokainen koira arvioidaan kirjallisesti. Tuomari valitsee loppukehään noin viisi koiraa, jotka ovat paimensukuisen lapinkoiran mallikkaita edustajia tavalla tai toisella. Loppukehässä ulkomuototuomarien muodostama tuomarikollegio asettaa koirat mieleiseensä järjestykseen. Koska paimensukuisella lapinkoiralla ei ole omaa varsinaista rotumääritelmää, käytössä on seuran laatimat arviointiohjeet, jotka on etukäteen toimitettu tuomareille.

Tilaisuuden ulkomuotoarvosteluihin ja kilpailuihin voivat osallistua vain paimensukuiset lapinkoirat. Myös kivesvikaiset urokset sekä juoksuiset nartut voivat osallistua ja tulla palkituiksi ulkomuotoarvioinneissa. Juoksuisten narttujen toivotaan liikkuvan mahdollisimman vähän Katselmus-alueella. Kaikilla alueelle tuotavilla koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset.

Ilmoittautumiset mielellään sähköisesti www.verkkoviestin.fi/lapinkoirat tai jäsenkirjeen mukana tulevalla lomakkeella (ilmoittautumislomake Katselmus 2018).

Ilmoittautuminen on käynnissä 1.2. – 18.3. saakka!

Sisäänpääsymaksu aikuiset 4€, lapset alle 15-v 2€, alle 7-v ilmaiseksi. Ilmoitetun koiran kanssa pääsee 1 henkilö ilmaiseksi.

ALUSTAVA OHJELMA

LAUANTAI 5.5. alkaen klo 10.00
Ulkomuotoarvostelut pennut (5- ale 9 kk), juniorit (9 – alle 15 kk), nuoret (15 – alle 24 kk)
Aloittelijoille junior handler ja möllitoko. Junior handler -kilpailu on alle 17-vuotiaille koiranomistajille tarkoitettu taidonnäyttökisa. Möllitottelevaisuuskokeeseen voivat osallistua vain kilpailemattomat tai virallisissa kilpailuissa korkeintaan kolmosen saaneet paimensukuiset lapinkoirat. Kilpailu suoritetaan alokasluokan liikkeillä.

SUNNUNTAI 6.5. alkaen klo 10.00 (rokotustodistusten tarkastaminen alkaa klo 09.00)
Ulkomuotoarvostelut avoin luokka (2- alle 8v) ja veteraanit (yli 8v), möllirally-toko ja Kaunein häntä -kisa, sekä kiertopalkintojen jako.

Maksut: ulkomuotoluokat 20 euroa, tänä vuonna 10 v täyttävät koirat ja sitä vanhemmat ilmaiseksi. Saman omistajan kolmas, neljäs jne. alle 10 v koira 12 euroa. Möllitoko, möllirally-toko ja junior handler -kilpailu jokainen 6 euroa, Kaunein häntä -kilpailu 3 euroa.

Ilmoittautumisten lisätiedot, pls.katselmus@gmail.com
Muut asiat: Tiina Halmeenmaa, tiinahalmeenmaa@gmail.com

 

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
toukokuu 5
Loppuu:
toukokuu 6
Kotisivu:
http://paimensukuinen.fi/wpress/toiminta/katselmus

Järjestäjä

Sähköposti:
pls.katselmus@gmail.com

Tapahtumapaikka

Koulutuskeskus Salpaus, Asikkala
Laurellintie 55
Asikkala, 17320 Suomi
+ Google Map