UROKSIA JALOSTUKSEEN

Uroksia jalostukseen
Urosten yhteystiedot ja uudet urokset ilmoitetaan:
Mirja Lämsä, 044 257 7515, mirja.nikka(at)luukku.com


Tutkittuja uroksia

Uroskansioon on tarkoitus kerätä tiedot mahdollisimman monesta (kaikista) tutkitusta ja astutukseen käytettävissä olevasta uroksesta. Tietenkin myös sellaisten tutkimattomien urosten tiedot ovat haluttuja, joiden omistaja on valmis tutkituttamaan koiransa heti kun joku nartun omistaja on uroksesta kiinnostunut. Tutkimuksilla tarkoitetaan tässä PEVISAn minimivaatimuksia, jotka lapinkoiran osalta ovat silmätarkastuslausunto (joka on kerrallaan voimassa 24 kk) ja lonkkakuvauslausunto. Lisäksi voi olla monelle koiralle vapaaehtoisesti tehty esimerkiksi polvitutkimus tai kyynärkuvaus.

Kattavat tiedot

Yhden koiran osalta uroskansioon tulevat seuraavat tiedot: omistaja yhteystietoineen, koiran virallinen nimi ja rekisterinumero, lonkkakuvaustulos, silmätutkimus tulos, mahdollinen polvitutkimus, aikaisemmat pentueet (emä, pentujen lukumäärä u/n, syntymävuosi), mahdollinen näyttelytulos virallisesta näyttelystä, Katselmus-tuloksia, maininta mahdollisesta paimennusvaistosta (testattu, millä ja koska?), mahdollinen luonnetestitulos, harrastuksia ja kaikkea muuta mitä omistaja haluaa kertoa. Kaikki nämä tiedot kysytään uroskansiota varten tehdyssä kaavakkeessa, jota voit pyytää jäsensihteeriltä tai tulostaa tai tallentaa itsellesi tästä.

Ilmoitetut urokset

Uroskansioon koiran voi ilmoittaa vain sen omistaja. Kasvattajan suostumusella omistaja voi kuitenkin ilmoittaa kasvattajan yhteyshenkilöksi koiraa koskeviin uroskyselyihin. Jos oman koiran siitoskäyttöön antaminen mietityttää, kannattaakin sen kasvattajaa kysyä avuksi projektiin.

JALOSTUKSEEN TARJOLLA: