Ajankohtaista

21.1.2021 / Lapinkoiralehti Reviiri etsii taittajatiimiinsä uutta vahvistusta jo kevättalvella ilmestyvää 40-vuotisjuhlanumeroa varten! ✨

Reviirillä on olemassa valmiit taittopohjat. Tehtävään tarvitset oman koneen. Taitto tehdään käyttämällä Google Driveä, sekä InDesign- & Photoshop-ohjelmia.

Toivomme sinulta jonkinlaista kokemusta taittamisesta ja kuvankäsittelystä, mutta ennen kaikkea kiinnostusta ja intoa Reviirin ulkoasun tekemiseen.

Homma painottuu muutaman viikon ajalle helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa.

Kiinnostuitko? Haluatko lisää infoa? Pistähän viestiä pls.reviiri@gmail.com!

21.1.2021 / Syyskokouksen päätöksellä Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran korvaukset geenitesteistä jatkuvat vielä tänä vuonna. Selkäkuvauskorvauksien maksaminen on päättynyt tämän vuoden alusta. Kiitos kaikille koiransa kuvauttaneille!

10.1.2021 / Antoisaa alkavaa vuotta kaikille!

Vuoden vaihtumisen myötä Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran terveystietokantaan toivotaan jokaisen kasvattajan käyvän läpi omien kasvattiensa terveyskuulumiset.

Tietoja kaivataan niin täysin terveistä koirista kuin mahdollisista vastaan tulleista terveysongelmistakin. Erityisesti kaivataan kaikkia tietoja epilepsioista, kilpirauhasen vajaatoiminnosta, Addisonin taudista, Cushingin taudista ja erilaisista allergioista ja yliherkkyyksistä, oli ne todettu missä iässä tai kuinka lievänä tahansa.

Meiltä puuttuu myös paljon tietoja kastroiduista ja/tai kivesvikaisista uroksista tai uroksista, jotka eivät muuten vain ole jalostukseen käytettävissä. Tällaisen tiedon ilmoittamalla uroksen omistaja säästyy myös jatkossa ns. turhilta kyselyiltä astutuksiin.

Julkiseen terveystietokantaan tiedot ilmoittamalla helpotatte kaikkien kasvattajien työtä pentueita suunnitellessa. Varsinkin aloitteleville kasvattajille tämä on suuri apu.

Tiedot voi terveystietokantaan ilmoittaa joko koiran omistaja tai kasvattaja koiranomistajan luvalla. Tietojen ilmoittaminen onnistuu vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen pls.terveystiedot@gmail.com tai rekisteröitymällä terveystietokantaan osoitteessa
http://www.terveystietokanta.fi. Jos rekisteröitymisessä tulee vastaan ongelmia, niin laittakaa rohkeasti sähköpostia yllä mainittuun osoitteeseen.

Kiitos kaikille yhteistyöstä avoimuuden ja paremman terveystietoisuuden eteen!