Katselmus


13PLS ry järjestää vuosittain suuren Katselmuksen, joka kokoaa yhteen paimensukuisia lapinkoiria ympäri Suomen.

Katselmus ei ole virallinen koiranäyttely. Katselmuksen tarkoitus on saada käsitys paimensukuisen lapinkoiran kannasta. Jokainen koira arvioidaan kirjallisesti ja tuomari valitsee loppukehään noin viisi koiraa, jotka ovat paimensukuisen lapinkoiran mallikkaita edustajia tavalla tai toisella.

Loppukehässä ulkomuototuomarien muodostama tuomarikollegio asettaa koirat mieleiseensä järjestykseen. Koska paimensukuisella lapinkoiralla ei ole omaa varsinaista rotumääritelmää, käytössä on seuran laatimat arvosteluohjeet, jotka olemme lähettäneet tuomareille.

Katselmuksesta on muodostunut jäsenille ja koirille myös hauska tapaaminen, jossa leikkimielisesti voidaan kisailla erilaisissa koiralajeissa. Viime vuosien Katselmuksissa koiria on ollut mukana jopa 300!


KATSELMUS 2017

 

Liedon Zoolandiassa, Eläintarhantie 51, 21360 Lieto as., 22.-23.4.2017

 

Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran 34. Katselmus kokoaa jälleen monimuotoisen porukan hännänheiluttajia hauskaan viikonloppuun, tällä kertaa Liedon Zoolandiaan. Tuo koirasi näytille, tule ihastelemaan koirien kirjoa tai osallistu vaikkapa Kaunein häntä -kisaan – Katselmus on ainutlaatuinen tapahtuma ja paimensukuisväen vuoden kohokohta!

Katselmus ei ole virallinen näyttely. Katselmuksen tarkoitus on saada käsitys tämänhetkisestä paimensukuisen lapinkoiran kannasta. Jokainen koira arvioidaan kirjallisesti. Tuomari valitsee loppukehään noin viisi koiraa, jotka ovat paimensukuisen lapinkoiran mallikkaita edustajia tavalla tai toisella. Loppukehässä ulkomuototuomarien muodostama tuomarikollegio asettaa koirat mieleiseensä järjestykseen. Koska paimensukuisella lapinkoiralla ei ole omaa varsinaista rotumääritelmää, on käytössä seuran laatimat arviointiohjeet, jotka on etukäteen toimitettu tuomareille.

Tilaisuuden ulkomuoto arvosteluihin ja kilpailuihin voivat osallistua vain paimensukuiset lapinkoirat. Myös kivesvikaiset urokset sekä juoksuiset nartut voivat osallistua ja tulla palkituiksi ulkomuotoarvioinneissa. Juoksuisten narttujen toivotaan liikkuvan mahdollisimman vähän Katselmus-alueella. Kaikilla alueelle tuotavilla koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset.

 

Ilmoittautuminen

Mukaan Katselmukseen pääset ilmoittautumalla jäsenkirjeen mukana tulevalla ilmoittautumislomakkeella tai sähköisellä lomakkeella 12.3. mennessä. Ilmoittautumislomakkeita voi myös tulostaa seuran kotisivuilta. Osallistujille postitetaan/sähköpostitse ohjelma aikatauluineen viimeistään 16.4.

 

Sähköinen ilmoittautumislomake: Ilmoittautumislomake

HUOM! Maksathan ilmoittautumismaksun ennen ilmoittautumisen tekemistä. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään maksun arkistointitunnus.

Ilmoittautumismaksu on kaikissa ulkomuotoluokissa 20 euroa, vuonna 2017 kymmenen vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat koirat ilmaiseksi. Saman omistajan kolmas, neljäs jne. alle 10-vuotias koira 12 euroa. Mölli-toko, mölli-rallytoko ja junior handler –kilpailu jokainen 6 euroa, kaunein häntä -kilpailu 3 euroa. Ilmoittautumismaksut maksetaan Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran tilille Danske Bank FI10 8000 2906 957500. Merkitse maksun viestikohtaan koiran virallinen (rekisterikirjassa oleva) nimi ja kaikki ohjelmat johon se/ne osallistuu/osallistuvat.

 

Tiedustelut

Ilmoittautumisten yhteyshenkilö: Henna Hörkkö, pls.katselmus@gmail.com

Muut asiat: Tuulikki Heikkilä, tuheikkila@gmail.com

 

Ruokailu ja majoitus

Zoolandian ravintolassa on kumpanakin Katselmus-päivänä mahdollisuus buffetlounaaseen (aikuiset 12,50e/ lapset 7,50e). Lisäksi alueella on kahvila sekä makkaranmyyntiä. Majoitusmahdollisuuksia lähialueilla on Liedossa Ilmaristen matkailutila, jossa on muutamia lemmikkihuoneita. Piikkiössä on Tuorlan majatalo, ja lisäksi Raision ja Naantalin rajalla on Gasthaus Henri. Zoolandiasta löytyy myös karavaanialue, jonka vesihuolto ei ole vielä talven jäljiltä käytössä, mutta paikalla voi yöpyä.

 

Talkoot

Katselmustalkoisiin mahtuu vielä mukaan! Mitä enemmän porukkaa on mukana, sitä lyhyempiä työjaksoja kullekin tulee. Ilmoittautumiset tuheikkila@gmail.com.

 

Katselmuksessa järjestetään jälleen arpajaiset, voit tuoda voitot paikan päälle ja/tai sopia arpajaisvoittojen toimittamisesta Eve Varjon kanssa, tassuttelijat(at)hotmail.com, Tässä on jokaiselle mahdollisuus osallistua katselmustalkoisiin.

 

Toko- ja Agility-kiertopalkinnot

PLS jakaa vuosittain kiertopalkinnot parhaiten tokossa ja agilityssä menestyneille koirakoille. Koiran omistajan täytyy olla PLS:n jäsen (ohjaajan ei tarvitse olla). Näiden palkintojen jakoa varten jokaisen virallisiin toko- ja/tai agilitykilpailuihin paimensukuisen lapinkoiransa kanssa vuonna 2016 osallistuneen PLS:n jäsenen tulisi ilmoittaa kaikki kyseisen vuoden tuloksensa 28.2.2017 mennessä tassuttelijat(at)hotmail.com.  Kiertopalkintolaskennoissa voidaan ottaa huomioon vain ilmoitetut tulokset.

 

Sisäänpääsymaksu

Aikuiset 4 euroa, lapset alle 15v. 2 euroa, alle 7v. ilmaiseksi. Ilmoitetun koiran kanssa pääsee yksi henkilö ilmaiseksi.

 

KATSELMUKSEN OHJELMA

Lauantai 22.4.2017

Rokotustodistusten tarkastaminen alkaa klo 9.00

Päivän ohjelma alkaa klo 10.00

Ohjelmassa lauantaina on pentu-, junior- ja nuorten luokkien kehäarvostelut, junior handler ja möllitoko aloittelijoille.

Pentuluokat (5 – alle 9 kk), junioriluokat (9 – alle 15 kk), nuorten luokat (15 – alle 24kk).

Möllitottelevaisuuskilpailu: Osallistua voivat vain kilpailemattomat tai virallisissa kilpailuissa korkeintaan kolmosen saaneet paimensukuiset lapinkoirat. Kilpailu suoritetaan alokasluokan liikkeillä.

Junior handler -kilpailu: Alle 17-vuotiaat koiranesittäjät tuovat taitojaan esille.

 

Sunnuntai 23.4.2017

Rokotustodistusten tarkastaminen alkaa klo 8.30

Päivän ohjelma alkaa klo 9.15

Sunnuntaina ohjelmassa on avo- ja veteraaniluokat, kaunein häntä –kilpailu, mölli-rallytoko sekä kiertopalkintojen jako.

Avoimet luokat (2 – alle 8 v) ja veteraaniluokat (yli 8v).

Järjestäjät voivat tarvittaessa muuttaa luokkien ikärajoja, esimerkiksi jakaa avoimet luokat kahteen tai kolmeen osaan ja varata lisää tuomareita.

Kaunein häntä on leikkimielinen kilpailu paimensukuisille hännänheiluttajille. Osallistua voi myös paikan päällä.

Mölli-rallytoko suoritetaan alokasluokan kylteillä. Maksimiosallistujamäärä luokassa on 20. Osallistua voivat kilpailemattomat tai alo-, avo- ja voi-luokissa kilpailleet. Mikäli kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan, etusija on kilpailemattomilla ja alokasluokassa startanneilla.

Seuran kiertopalkinnot jaetaan vuonna 2016 virallisissa tottelevaisuus- ja agilitykilpailuissa parhaiten menestyneille paimensukuisille ohjaajineen sekä kuluvan vuoden poropaimennuskisoissa parhaiten pärjänneelle paimensukuiselle ohjaajineen. Lisäksi annetaan ruusukkeet katselmuksen vanhimmille koirille.

Lämpimästi tervetuloa Katselmukseen!

Katselmuksena sponsorina:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLS:n Katselmuksia on järjestetty vuodesta 1983. Katselmuksia on dokumentoitu verkkoon vuosina:

1998 – 1999 – 2000 – 2001 – 2002 – 2003 – 2004 – 2005 – 2006 – 2007 – 2008 – 2009 – 2010 – 2011 – 2012 – 2013 – 201420152016