Katselmus 2019

Pellon Rohki-hallissa, Koulutie 14, Pello, Lappi, 27.-28.4.2019 Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran 36. Katselmus kokoaa jälleen monimuotoisen porukan hännänheiluttajia hauskaan viikonloppuun, tällä kertaa Rohki-hallille, Pelloon. Tuo koirasi näytille, tule ihastelemaan koirien kirjoa tai osallistu vaikkapa Kaunein häntä -kisaan — Katselmus on ainutlaatuinen tapahtuma ja paimensukuisväen vuoden kohokohta!

Katselmus ei ole virallinen näyttely. Katselmuksen tarkoitus on saada käsitys tämänhetkisestä paimensukuisen lapinkoiran kannasta. Jokainen koira arvioidaan kirjallisesti. Tuomari valitsee loppukehään noin viisi koiraa, jotka ovat paimensukuisen lapinkoiran mallikkaita edustajia tavalla tai toisella. Loppukehässä ulkomuototuomarien muodostama tuomarikollegio asettaa koirat mieleiseensä järjestykseen. Koska paimensukuisella lapinkoiralla ei ole omaa varsinaista rotumääritelmää, on käytössä seuran laatimat arvosteluohjeet, jotka on etukäteen toimitettu tuomareille.

Tilaisuuden ulkomuotoarvosteluihin ja kilpailuihin voivat osallistua vain paimensukuiset lapinkoirat. Myös kivesvikaiset urokset sekä juoksuiset nartut voivat osallistua ja tulla palkituiksi ulkomuotoarvioinneissa. Juoksunarttujen toivotaan liikkuvan mahdollisimman vähän Katselmus-alueella. Kaikilla alueelle tuotavilla koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset.

Eläinlääkäri Sanna Knuutinen tulee tekemään terveystarkastuksia sunnuntaina 28.4. (silmät, polvet, sydän). Mahdollisuus myös geenitestien tekemiseen.
Hinnat (Sis. alv 24% ):

  • silmät 65€
  • polvet 50€
  • sydän 50€
  • Silmät + polvet yht. 90€.
  • Silmät + sydän yht. 90€.
  • Silmät + polvet + sydän yht. 115€.
  • Sis. alv 24%.
  • Geenitestit 13€ / koira.

Ilmoittautuminen

Mukaan Katselmukseen pääset ilmoittautumalla joko sähköisellä lomakkeella tai oheisella ilmoittautumislomakkeella 17.3. mennessä. Ilmoittautumislomakkeita voi myös tulostaa seuran kotisivuilta. Postita lomake osoitteella: Tiina Halmeenmaa, Konttikatu 3, 15320 Lahti. Ilmoittautumiset postitettava hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 12.3.2019 mennessä. Myöhästynyt ilmoittautuminen hylätään.

Osallistujille lähetetään sähköpostilla ohjelma aikatauluineen viimeistään 14.4.

Sähköinen ilmoittautumislomake: http://www.verkkoviestin.fi/lapinkoirat


Jäsenkirje 2019 – mukana paperinen ilmoittautumislomake tulostettavaksi.

Maksathan ilmoittautumismaksun ennen ilmoittautumisen tekemistä. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään maksun arkistointitunnus. Veteraaneille käytä tunnusta 1234. Samoin, jos ilmoittaudut pelkästään Junior Handler –kisaan. !

Ilmoittautumismaksu on kaikissa ulkomuotoluokissa Early bird -hinnalla helmikuussa (1.-28.2.) 20 euroa. Saman omistajan kolmas, neljäs, jne. alle 10-vuotias koira 12 euroa.
Ilmoittautumismaksu maaliskuussa (1.-17.3.) 25 euroa.

Saman omistajan kolmas, neljäs jne. alle 10-vuotias koira 17 euroa. Vuonna 2019 kymmenen vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat koirat ilmaiseksi.

Mölli-rallytoko ja mölliagility 6 euroa (ilmoittautuminen sähköpostilla pls.katselmus@gmail.com, odota kuittaus ennen maksua), kaunein häntä -kilpailu 3 euroa.

Junior Handler –kilpailusta ei peritä maksua.

Ilmoittautumismaksut maksetaan Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran tilille Danske Bank FI10 8000 2906 957500. Merkitse maksun viesti-kohtaan koiran virallinen (rekisterikirjassa oleva) nimi ja kaikki ohjelmat johon se/ne osallistuu/osallistuvat.

Tiedustelut

Ilmoittautumisten yhteyshenkilö
Tiina Halmeenmaa, pls.katselmus(at)gmail.com
Muut asiat ja talkoolaisten yhteyshenkilö
Päivi Tarkiainen, paivihannele.tarkiainen(at)gmail.com
Terveystarkastusten ilmoittautumiset
Marika Laurila, marikah.laurila(at)gmail.com

Ruokailu ja majoitus

Rohki-hallin kahvila on avoinna koko tapahtuman ajan.
Lounas aikuiset 9,00 euroa, lapset 4 -12v 4,50 euroa ja alle 4v maksutta aikuisen ruokaillessa myös.
Lauantaina: Lihapullat, perunat, salaatti- ja leipäpöytä sekä jälkiruokana marjapiirakkaa.
Sunnuntaina: Poronlihakeitto, leipäpöytä ja jälkiruokana hillakiisseliä.
Kahvilasta saatavana lisäksi pientä purtavaa. Alueella on myös makkaranmyyntiä.

Alueen majoituspaikat löytyvät osoitteesta www.travelpello.fi

Talkoot

Katselmustalkoisiin mahtuu vielä mukaan! Mitä enemmän porukkaa on mukana, sitä lyhyempiä työjaksoja kullekin tulee. Ilmoittautumiset Päivi Tarkiainen, paivihannele.tarkiainen(at)gmail.com.

Katselmuksessa järjestetään jälleen arpajaiset.

Toko-, Rallytoko-, Poropaimennus- ja Agility-kiertopalkinnot

PLS jakaa vuosittain kiertopalkinnot parhaiten tokossa, rallytokossa, poropaimennuksessa ja agilityssä menestyneille koirakoille. Koiran omistajan täytyy olla PLS:n jäsen (ohjaajan ei tarvitse olla). Näiden palkintojen jakoa varten jokaisen virallisiin toko-, rallytoko-, poropaimennus- ja/tai agilitykilpailuihin paimensukuisen lapinkoiransa kanssa vuonna 2018 osallistuneen PLS:n jäsenen tulisi ilmoittaa kaikki kyseisen vuoden tuloksensa 17.3.2019 mennessä osoitteella pls.katselmus(at)gmail.com. Kiertopalkintolaskennoissa voidaan ottaa huomioon vain ilmoitetut tulokset.

Sisäänpääsymaksu

Aikuiset 4 euroa, lapset alle 15v. 2 euroa, alle 7v. ilmaiseksi. Ilmoitetun koiran kanssa pääsee yksi henkilö ilmaiseksi.

KATSELMUKSEN OHJELMA

Lauantai 27.4.2019

Rokotustodistusten tarkastaminen alkaa klo 9.00

Päivän ohjelma alkaa klo 10.00

Ohjelmassa lauantaina on pentu-, junior- ja nuorten luokkien kehäarvostelut, junior handler ja möllirallytoko.

Pentuluokat (5 – alle 9 kk), junioriluokat (9 – alle 15 kk), nuorten luokat (15 – alle 24kk).

Mölli-rallytoko vain kisaamattomille ja korkeintaan alokasluokassa startanneille, ja suoritetaan alokasluokan kylteillä. Maksimiosallistujamäärä luokassa on 20. HUOM! Ilmoittaudu sähköpostilla pls.katselmus(at)gmail.com

Junior handler -kilpailu: Alle 17-vuotiaat koiranesittäjät tuovat taitojaan esille.

Sunnuntai 28.4.2019

Rokotustodistusten tarkastaminen alkaa klo 9.00

Päivän ohjelma alkaa klo 10.00

Sunnuntaina ohjelmassa on avo- ja veteraaniluokat, kaunein häntä –kilpailu, mölli-agility sekä kiertopalkintojen jako. Terveystarkastus ennakkoon ilmoittautuneille.

Avoimet luokat (2 – alle 8 v) ja veteraaniluokat (yli 8v). Järjestäjät voivat tarvittaessa muuttaa luokkien ikärajoja, esimerkiksi jakaa avoimet luokat kahteen tai kolmeen osaan ja varata lisää tuomareita.

Kaunein häntä on leikkimielinen kilpailu paimensukuisille hännänheiluttajille. Osallistua voi myös paikan päällä.

Mölliagility vain kisaamattomille ja korkeintaan alokasluokassa startanneille ja suoritetaan medi-luokan esteillä. Yksi startti per koirakko. Maksimiosallistujamäärä luokassa on 20. HUOM! Ilmoittaudu sähköpostilla pls.katselmus(at)gmail.com

Seuran kiertopalkinnot jaetaan vuonna 2018 virallisissa tottelevaisuus-, rallytoko- ja agility-kilpailuissa menestyneille koirakoille parhaiten menestyneille paimensukuisille ohjaajineen sekä kuluvan vuoden poropaimennuskisoissa parhaiten pärjänneelle paimensukuiselle ohjaajineen sekä ruusukkeet katselmuksen vanhimmille koirille.

Terveystarkastus ilmoittautuneille.

Olet lämpimästi tervetullut Katselmukseen.