Paimensukuisten lapinkoirien kantakoirien esiintyminen nykykannassa

Voit tallentaa tiedostot koneellesi klikkaamalla linkkiä hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitsemalla ”tallenna kohde”.

Paimensukuisten kantakoira-% 31.12.2013 saakka
*päivitetty 12.02.2014* -Excel-tiedosto

Päivitykset on tehty Veikko Liljan alkuperäisten laskelmien pohjalta. Mukana myös vuositilastoja kantakoiraprosenttien vaihtelusta, taulukko joidenkin kantakoirien keskinäisistä sukulaisuussuhteista, sekä viimeisen kymmenen vuoden pentueiden sukusiitosprosentit ja sukukatokertoimet Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä.

Päivitetyistä kantakoiralaskelmista löytyvistä virheistä ota yhteyttä: ahontii(at)gmail.com

 

Taulukko on tilasto kaikista paimensukuisista lapinkoirista ja jokaisen yksilön kantakoira-% kuvaa syntymäjärjestyksessä kunkin koiran kantakoira-%:n.

Taulukossa on käytetty värejä siten että keltaisella on merkitty kantakoirat, vihreällä ne koirat jota kautta nykyiset kantakoirat ovat olemassa. Ne yksilöt, joilla ei ole nykykannassa jälkeläisiä (so.koirat koilla ei ole jälkeläisiä, tai koirat joiden suku on sammunut) on merkitty harmaalla pohjavärillä, vaaleanvihreällä on merkitty nykyiset koirat joilla ei ole jälkeläisiä; nartut 1993 syntyneet ja sitä nuoremmat ja urokset 1988 syntyneet ja sitä nuoremmat, näin koska tämä on lisääntyvä osa koirakannasta (ikärajat on asetettu mielivaltaisesti, saattaa tietenkin olla yksilöitä jotka lisääntyvät näiden ikärajojen ulkopuoleltakin).

Tilastoa voi käyttää mm. pyrittäessä pitämään koko koirakantaa laajana, jolloin voi etsiä sellaista kumppania omalle koiralleen jonka kautta jälkeläisiin saadaan mahdollisuus jonkin harvinaisen kantakoiran perimän jatkamiseen tai voidaan vain välttää jotain tuiki yleistä. Tilaston pääkohde on kuitenkin koko koirakannan sukujen suojelu.