Lumoloitsun Ealaskas, FI34169/14, Lappi

PERUSTIEDOT
Virallinen nimi: Lumoloitsun Ealaskas

Rekisterinumero: FI34169/14

Syntymäaika: 01.06.2014

Sijainti: Lappi
Isä: Taikapuro Loimu (FI21244/09)

Emä: Lumoloitsun Diida (FI56666/11)
TERVEYS

Terveystietokanta

Koiranet
KATSELMUKSET:
2015, JUNIORIT, ei sijoitusta. Tuomarin kommentit: ”Purenta ja kivekset ok. 11 kk ikäinen, musta vaalein merkein, komea uroksen pää. Hyvin kulmautunut, aavistuksen pysty lantio ja korka hännänkanto. Selkeä sukupuolileima. Liikkuu hyvin, luonne ok.”

MUUTA:
Lumoloitsun Ealaskas eli Uula on yleisluonteeltaan melko rauhallinen ja varsin sopeutuvainen tyyppi. Se on reissannut emäntänsä matkassa pennusta pitäen ja onkin helppo kuljettaa vaikka missä. Ääntä kaverilta löytyy myös, erityisesti innostuksissa, mutta turha louskutus on jo aika lailla jäänyt pois. Kulkee paljon vapaana ja on pysynytkin aina matkassa, kuten kunnon paimenkoiran kuuluu, paria hairahdusta lukuun ottamatta. Parasta jahtia on oraville haukkuminen.
Kotieläinpihassa asuessaan on oppinut tulemaan toimeen kaikenlaisten eläinten kanssa, mitä nyt joskus ei millään pysty vastustamaan halua hätyyttää lampaita ja kanoja. Lapsista Uula on aina pitänyt ja tuppaakin joskus olemaan jopa vähän turhan innokas heihin tutustumaan.
Säänkestävä lapinpoika ei kavahda pakkasta eikä ukkosta ja on parhaimmillaan vaelluskaverina, tuntureitten rinteillä kirmatessaan ja turvatessaan laumaansa lukuisilta luonnossa vaanivilta vaaroilta. Ensimmäisellä vaelluksellaan Uula kävi jo nelikuisena. Tyttö kuin tyttö on tämän pojan mieleen, mutta kilpakumppaneita kohdatessaan se tuntee välistä tarvetta isotteluun.
Uula asuu Kittilän Sirkassa, mutta liikumme melko ahkerasti ympäri Lappia ja silloin tällöin ihan Etelä-Suomessa saakka.