TOPI, FI36647/10, Kainuu

PERUSTIEDOT

Virallinen nimi: TOPI

Rekisterinumero: FI36647/10

Syntymäaika: 20.05.2010

Sijainti: Kainuu, Kuhmo

Isä: Kukkipuun Biegga FIN31067/05

Emä: Malla FIN26467/05

TERVEYS:

Terveystietokanta

Koiranet

KATSELMUKSET:

24.4.2016,Joensuun ravirata, tuomari Janika Wiksten, AVO2-urokset 4-8v: ”Valitettavasti massavassa kunnossa esitetty lähes 6 -vuotias uros. Hyvä pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Ilmettä parantaa ihana taittokorva. Liikkuu kauttaaltaan hyvin. Hyvä turkki. Purenta ok. Kivekset ok.”

Omistajan kommentti: Valitettavasti totta, Topi pääsi talven aikana hieman pulskistumaan. Tuomari kuulutti kuitenkin yleisölle, että koira olisi ollut muutoin loppukehän arvoinen ja sanoi vielä, että tukevassa kunnossa olevia koiria ei päästetä jatkoon. Harmitti silloin, että olisi pitänyt tarkkailla koiran painoa, mutta toki sitä ei tullut huomanneeksi kun pyöristyminen tapahtuu pikkuhiljaa eikä asiaa tullut tarkkailtua sillä silmällä. Topin paino oli maaliskuun 4.3.2016 tehdyssä lonkkakuvauksessa 24.5kg. Nyt siis ruokavalion tarkkailua ja liikuntaa saa kesäaikaan automaattisesti enemmän. Laihikselle siis.

MUUTA:

Aivan ihana lutuinen kotikoira, sylikoira, halikoira. Erittäin kuuliainen, tulee luokse hyvin uskollinen, ihmisrakas, tottunut aivan pieniin lapsiin, pysyy hyvin pihalla, omalla tontilla irti. Ei hauku kun ovikello soi/tulee vieraita eikä ohikulkijoita ollessaan pihassa, paitsi lenkillä ollessa haukkuu kyllä vieraita koiria. Tulee tuttujen urosten kanssa hyvin toimeen. Topin kanssa voi käydä katsomassa ilotulitusta ihan paikanpäällä, ei pelkää raketteja eikä ammuntaa. Autopahoinvointiakaan ei ole koskaan ollut. Topin kanssa ei ole harrastettu erikoisemmin, muuta kuin kotona hiukan agilityä ja perustottelevaisuusliikkeet osaa kyllä hyvin. On nopea oppimaan myös uusia temppuja. Topi on urosmainen rakenteeltaan, vankkaluustoinen ja säkäkorkeus on n. 52 cm. Vasen korva on taittokorva. Alla olevat Topin valokuvat otettu 27.4.2016.