Ajankohtaista

24.7.2021 / Keräämme jälleen kuvia seuraavan vuoden seinäkalenteriin. Lue lisää tästä.

24.7.2021 / Uusi aluekerho perustettu Lappiin – tervetuloa mukaan Saamenmaan aluekerhon toimintaan! 

27.6.2021 / Jäsenmaksut on postitettu ennen juhannusta. Jos käytössäsi on OmaPosti, kirjeen voi avata sähköisenä sitä kautta. Muissa tapauksissa kirjeet tulevat paperisena jäsenrekisteriin ilmoitettuun osoitteeseen. 

4.6.2021 / Voit ladata yhdistyksen jäsenkirjeen tästä: Jäsenkirje 2021

27.4.2021 / Tutustu Lappalaiskoirat ry:n artikkeliin Osta puhdas vastuullisesti kasvatettu lappalaiskoira. Linkki lisätty myös Pentueet-sivulle.

Lappalaiskoirat ry ja Suomen Kennelliitto yhdessä vastustavat rekisteröimättömien lappalaiskoirien tehtailua.

10.4.2021 / Yhdistyksen jäsenrekisteri on muuttanut alkuvuoden aikana, mistä johtuen jäsenkirje ja jäsenmaksun lasku postitetaan jäsenille poikkeuksellisesti vasta huhtikuun aikana.

12.2.2021 / Päivitetty toimintakertomus 2019 ja vuoden 2021 toimihenkilöt.

12.2.2021 / Juhlavuoden Katselmus järjestetään alkusyksystä. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

21.1.2021 / Syyskokouksen päätöksellä Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran korvaukset geenitesteistä jatkuvat vielä tänä vuonna. Selkäkuvauskorvauksien maksaminen on päättynyt tämän vuoden alusta. Kiitos kaikille koiransa kuvauttaneille!

10.1.2021 / Antoisaa alkavaa vuotta kaikille!

Vuoden vaihtumisen myötä Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran terveystietokantaan toivotaan jokaisen kasvattajan käyvän läpi omien kasvattiensa terveyskuulumiset.

Tietoja kaivataan niin täysin terveistä koirista kuin mahdollisista vastaan tulleista terveysongelmistakin. Erityisesti kaivataan kaikkia tietoja epilepsioista, kilpirauhasen vajaatoiminnosta, Addisonin taudista, Cushingin taudista ja erilaisista allergioista ja yliherkkyyksistä, oli ne todettu missä iässä tai kuinka lievänä tahansa.

Meiltä puuttuu myös paljon tietoja kastroiduista ja/tai kivesvikaisista uroksista tai uroksista, jotka eivät muuten vain ole jalostukseen käytettävissä. Tällaisen tiedon ilmoittamalla uroksen omistaja säästyy myös jatkossa ns. turhilta kyselyiltä astutuksiin.

Julkiseen terveystietokantaan tiedot ilmoittamalla helpotatte kaikkien kasvattajien työtä pentueita suunnitellessa. Varsinkin aloitteleville kasvattajille tämä on suuri apu.

Tiedot voi terveystietokantaan ilmoittaa joko koiran omistaja tai kasvattaja koiranomistajan luvalla. Tietojen ilmoittaminen onnistuu vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen pls.terveystiedot@gmail.com tai rekisteröitymällä terveystietokantaan osoitteessa
http://www.terveystietokanta.fi. Jos rekisteröitymisessä tulee vastaan ongelmia, niin laittakaa rohkeasti sähköpostia yllä mainittuun osoitteeseen.

Kiitos kaikille yhteistyöstä avoimuuden ja paremman terveystietoisuuden eteen!