Terveys

Ennen kasvattajalle soittamista, pennunostajan kannattaa tutustua ainakin seuraaviin yleisimpiin, paimensukuisilla esiintyviin sairauksiin. Sivu antaa hyvää pohjatietoa ja helpottaa keskustelua kasvattajan kanssa.

Pompen tautiprcd-PRA sekä DM sivuilta löydät kaikki näiden tautien osalta testatut paimensukuiset. Testitulokset lähetetään sähköpostitse pls.netti(at)gmail.com ja pls.terveystietokanta@gmail.com .

Lähetäthän geenitestituloksen samalla myös Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnalle osoitteeseen lappalaiskoirat.jtk(at)gmail.com

 

PLS:n uusi terveystietokanta on avattu osoitteessa www.terveystietokanta.fi

Tervetuloa tutustumaan!

Terveystietokantaan kerätään tietoja omistajien täyttämistä terveyskyselyistä, julkisilta sivustoilta, sekä kasvattajien ja omistajien ilmoituksista.

Nyt voit ylläpitää oman koirasi tietoja ajan tasalla koko sen elämän ajan luomalla palveluun tunnukset. Kaikki tieto on tarpeellista. Yhtä tärkeää on kerätä tietoa koko ikänsä terveinä pysyneistä koirista, kuin sairauksistakin.

Voit ilmoittaa terveystiedot myös sähköpostitse osoitteeseen pls.terveystiedot(at)gmail.com.
Kaikki antamasi tiedot ovat julkisia ja ovat kaikkien nähtävissä. Tavoitteenamme on edistää avointa keskustelua koirien terveydestä, tuottaa kasvattajille ajankohtaista tietoa jalostusvalintojen tueksi sekä seurata paimensukuiskantamme terveyden kehitystä.

PALVELUN KÄYTTÖ
Kuka tahansa voi käyttää palvelua ilman tunnuksia. Koiran tietojen muokkaamista varten tarvitset tunnukset terveystietokantaan.
Voit päivittää vain omistamasi koiran tietoja tai kasvattisi tietoja omistajan luvalla. Riitatilanteissa sinulla on aina vastuu kyetä todistamaan kirjallisesti, että olet omistajan luvalla antanut tiedot eteenpäin. Paimensukuisen Lapinkoiran Seura ei ota vastuuta ilman lupaa päivitetyistä terveystiedoista, mutta pyrkii korjaamaan ne mahdollisimman nopeasti ilmoituksen saatuaan. Jos havaitset koirasi tiedoissa virheellisiä merkintöjä, etkä saa niitä itse korjattua, ota aina yhteyttä sähköpostitse pls.terveystiedot@gmail.com.

Lisää ohjeita terveystietokannassa>>